Links

Op deze pagina vindt u een aantal links naar sites die voor u als ouder, interessant kunnen zijn. 

Leerrijk!:
Basisschool Theresia in onderdeel van Stichting Leerrijk!
http://www.leerrijk.nl/

GGD:
Informatie over opvoeding, gezondheid en ontwikkeling.
http://www.ggdhartvoorbrabant.nl/

Centrum voor Jeugd en gezin:
Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Loon op Zand kunnen gezinnen en professionals terecht voor alle vragen en hulp op het gebied van opvoeden en opgroeien. 
http://www.jeugdengezinloonopzand.nl

Balans:
Landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, waaronder ADHD, dyslexie en PDD-NOS.
http://www.balansdigitaal.nl/

Veilig internetten:
Cyberpesten, chatbox-engerds... de verhalen over nare dingen die online kunnen gebeuren kent u vast. Op MijnKindOnline vindt u veel helder geschreven informatie over wat kinderen op internet doen, hoe u kindveilge sites vindt en wat u aan "internetopvoeding" kunt doen.
http://www.mijnkindonline.nl/

Kennisnet:
Kennisnet is hét expertisecentrum als het gaat om ict in het onderwijs.
http://www.kennisnet.nl/po/

Schoolspot:
Schoolspot.nl is dé ICT-webwinkel voor iedereen in het basis- en speciaal onderwijs. Ouders met een kind in het basisonderwijs kunnen hier met veel korting software, hardware, digitale leermiddelen en andere ICT-gerelateerde producten bestellen. Deze korting kan zelfs oplopen tot 90%!

Povo:
Overleg orgaan primair onderwijs en voortgezet onderwijs in de gemeenten Aalburg, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. U vindt hier meer informatie over de overgang naar het voortgezet onderwijs en links naar de diverse scholen.
http://www.overlegpovo.nl/

Leesplein:
Boeken lezen... Internet is leuk, maar vergeet "ouderwetse" leesboeken niet! Op het leesplein vindt u nieuws, spelletjes en besprekingen van en over boeken, voor kinderen in alle leeftijden. Prima online stop voor u naar de boekwinkel gaat.
http://www.leesplein.nl/

Zoekprogramma:
Een startpagina met meer dan 1100 onderwerpen. Voor de kinderen is er de seks- en geweldvrije site 
http://www.kinderpleinen.nl en voor u als volwassene zijn er uitgebreidere onderwerpen zoals: seksuele voorlichting voor mijn kinderen, filmpjes bij medische pleinen en veel Engelstalige sites. 
http://www.pleinderpleinen.nl/showPlein.php

Rekenweb:
Het rekenweb staat vol met rekenspelletjes, voor kinderen van groep 2 t/m 8. Zo worden rekenvaardigheden geoefend zonder dat kinderen het idee hebben dat ze heel erg met school bezig zijn. In het forum kunnen ouders vragen stellen; bijvoorbeeld hoe ze het beste hun kind met rekenhuiswerk kunnen helpen. http://www.fi.uu.nl/rekenweb/