Foto's

Naam nieuwe school bekend

De naam voor de nieuwe school die uit de fusie van bs KlimOp en bs Theresia ontstaat is bekend.
Met een ruime meerderheid van stemmen is gekozen voor:

"DE BERK"!

De Berk staat voor Betrokken, Eigentijds, Respectvol, Kindgericht onderwijs.
Vanaf nu zult u deze naam tegenkomen wanneer het over de nieuwe school gaat.
De nieuwbouw van DE BERK zal naar verwachting medio 2021 geopend worden.

Diverse mensen is gevraagd om een logo te ontwerpen voor onze nieuwe school.
Na selectie door een commissie van kinderen, leerkrachten en ouders van de beide scholen
heeft iedereen op 2 logo's mogen stemmen. Op beide scholen heeft een grote meerderheid
gekozen voor het logo van Bertel Janssen. Het logo is op feestelijke wijze onthuld.

IMG 20190130 WA0021 IMG 20190130 WA0031

Op weg naar BS de Berk

Onze de berk maquetteschool bevindt zich in een fusietraject met BS KlimOp. Naar verwachting gaan we vanaf augustus 2021 samen verder als basisschool De BERK in een modern, nieuw schoolgebouw.
BS De BERK wordt gerealiseerd op de huidige locatie van BS KlimOp.  

Momenteel werken we op onze huidige locatie toe naar deze fusie. Dat betekent dat we samen met de KlimOp al werken vanuit de missie en visie van De BERK;
Betrokken, Eigentijds, Respectvol en Kindgericht onderwijs.

De kinderen van nu worden voorbereid op de samenleving van later.
Dit doen we vanuit een Betrokken houding, vanuit de driehoek leerkracht, leerling, ouder.
Er wordt gebruik gemaakt van Eigentijdse onderwijsmethodieken en materialen.
We dragen zorg voor een prettige leeromgeving waarin eenieder (leerkrachten, leerlingen en ouders) zich gezien en gehoord voelt en Respectvol met elkaar omgaat.
We werkenindgericht. Met ons onderwijs en begeleiding sluiten we zoveel mogelijk aan bij de onderwijsbehoeften van ieder kind.

 

 

90 jaar basisschool Theresia

1 klein 2 klein 3

4 klein 5 klein 6 klein

Dit jaar bestaat basisschool Theresia 90 jaar. Deze week is er daarom groot feest gevierd! Op dinsdag vond de opening plaats in het bijzijn van de burgemeester en de wethouder. Na een mooi openingstoneel van Oma Nellie van Jeugdtheater "Van Niks en Van Alles" hebben de kinderen zich uitgeleefd op de stormbanen, de school verkend met een fotopuzzeltocht en oud Hollandse spelletjes gespeeld. Op woensdag hebben alle kinderen aan een aantal zeer diverse workshops deelgenomen, zoals werken met hout, groentensoep maken, dromenvangers maken en pennenbakjes kleien. Op donderdag zijn alle groepen op schoolreis geweest. Ook dit was een zeer geslaagde dag. Vrijdag was de slotdag en stonden de juffen en meester in het zonnetje tijdens de jaarlijkse juffen en meestersdag. Alle groepen hebben hier hun eigen feestje van gemaakt. 
Deze geslaagde feestweek was zeker niet mogelijk zonder de vele hulp van vele hulpouders en sponsoren: Albert heijn, Bakkerij Bierman, Foto Bardie, Moonen Attractieverhuur. Iedereen bedankt!

Een taart voor de Sint

SAM 4843 SAM 4851 SAM 4867

Op 5 december kwam Sint op bezoek. Juffrouw Marloes en Juffrouw Ingrid wilden een taart voor de Sint bakken. Helaas ging dat mis. De taart was aangebrand en de school stond vol rook. Gelukkig kon de brandweer de problemen oplossen. En ze brachten ook de Sint en zijn Pieten mee! Het was een geweldig feest!

SAM 4879 SAM 4912

Kerstviering

foto 1 klein foto 2 

foto 3 foto 5 

Donderdag 21 december stond het programma op BS Theresia in het teken van de kerst. ’s Ochtends is in de klassen aandacht geschonken aan het kerstverhaal. ‘s Avonds kwamen alle kinderen samen in de klas voor een sfeervolle kerstviering. Iedereen bracht iets lekkers mee voor het kerstbuffet. De mooiste en lekkerste creaties stonden op tafel. Nadat iedereen genoten had van deze gezamenlijke maaltijd hebben de kinderen gekeken naar een leuke kerstfilm en nog een mooie kerstfiguur geknutseld. De sfeervolle kerstviering is op een mooie manier met alle ouders op het plein afgesloten met het gezamenlijk zingen van een aantal leuke kerstliedjes.

Kerstcommissie bedankt voor de gezellige kerstviering.

foto 6 foto 7 foto 8 foto 9 foto 10 foto 11 foto 12

Schoolontbijt

SAM 4972SAM 4975SAM 4979SAM 4982 

Met een gezond ontbijt voordat je naar school gaat, leert het veel prettiger. Op woensdag 9 november deden we mee met het landelijk schoolontbijt. Er is in de groepen gesproken over gezond ontbijten en waarom dat zo belangrijk is. Daarnaast is het samen aan tafel zitten ook nog eens erg gezellig.